Så fyller du i din lottobricka

Nu ska vi på lottobricka.se visa dig hur du enkelt fyller i din lottbricka, vilket kan vara bra om du aldrig har spelat på lotto tidigare. Vi utgår från att du som många andra idag spelar lotto på nätet och utgår därför ifrån den virtuella lottobrickan. Om du föredrar att fylla i den gamla pappersbrickan som du lämnar in till ett spelombud istället så spelar det inte så stor roll eftersom den virtuella lottobrickan och pappersbrickan i stort sett är identiska.

  1. Skaffa en lottobricka. Surfa in på Svenska Spels hemsida eller på en annan spelsajt som också har lotto. Observera att lottobrickan kan se lite annorlunda ut än den vi nu kommer att beskriva om du spelar på en annan sajt än Svenska Spels. Klicka på ”lotto” så dyker en lottobricka upp på skärmen framför dig. Som du ser är den mycket lik den klassiska pappersbrickan. Den består av 12 fält, så kallade lottorader, men du behöver inte spela på fler lottorader än en enda rad om du inte vill.
  2. Fyll i dina lottorader. Kryssa för 7 nummer på den första lottoraden och gör likadant på alla de lottorader du vill spela på. Du kan även välja att slumpa nummer genom att klicka på ”HuxFlux”.
  3. Välj speldag och antal dragningar. Du måste även kryssa för om du vill vara med i onsdagsdragningen eller lördagsdragningen eller både och. Både på onsdagar och på lördagar sker två dragningar, därför måste du även välja om du bara vill vara med i första dragningen eller i båda. Du kan däremot inte bara vara med i andra dragningen. Vi på lottobricka.se rekommenderar att du är med i båda dragningarna för annars kommer du att gråta blod om du hade fått 7 rätt i andra dragningen. Vi anser därför att det är bättre att spela med färre rader och vara med i båda dragningarna än att spela med dubbelt så många rader och bara vara med i en dragning.
  4. Kryssa eventuellt för Joker. Om du vill öka dina vinstchanser och vill ha chansen att vinna drömvinsten ska du kryssa för Joker. I fältet finns redan ett förvalt Jokernummer som du kan använda, men om du vill kan du ändra på detta nummer och använda dina egna nummer istället.  Du kan välja om du vill spela på Joker för 10, 20 eller 30 kronor. 20 kr ger 2 gånger vad vinstplanen anger och 30 kronor ger 3 gånger vad vinstplanen anger.
  5. Välj antal veckor. Om du vill slippa att fylla i en ny lottobricka vecka efter vecka kan du delta med samma bricka i flera veckor om du vill. Du kan välja att spela med samma lottobricka i 1, 2, 5 eller 10 veckor.
  6. Lämna in och betala. Om du har fyllt i din lottobricka på nätet är det bara att logga in på ditt spelkonto och betala med de pengar du har satt in på det. Det är sedan bara att klicka på ”betala” så är det gjort. Om du fyllt i en lottobricka av papper lämnar du bara in den hos närmsta spelombud.

Lycka till!