Lottosystem

Om du vill sätta fler kryss än 7 på din lottobricka för att öka dina vinstchanser måste du göra ett lottosystem. Det är naturligtvis betydligt dyrare att göra ett lottosystem än att spela med enkelrader då du bara kryssar för 7 nummer, men å andra sidan ökar du ju dina vinstchanser. Om du gör ett system med 8 nummer motsvarar det 8 spelfält och om du gör ett system med 9 nummer motsvarar det hela 36 spelfält eftersom det skulle krävas så många enkelrader för att täcka upp de nummer du använder i ditt system. Det här gör att ett spelsystem med 8 kryss kostar 8 gånger så mycket som en enkelrad och ett spelsystem med 9 nummer kostar 36 gånger så mycket.

Fördelen med lottosystem

Fördelen med att spela lottosystem är såklart att du ökar dina vinstchanser. När du spelar enkelrader måste du ju träffa alla dina lottonummer för att vinna den högsta vinsten, men om du till exempel spelar med ett lottosystem som har 9 nummer kan du missa två av dina nummer och ändå få 7 rätt. Vi på lottobricka.se föredrar att spela lottosystem istället för att göra massor av enkelrader, men det är naturligtvis en smaksak.

Så stora lottosystem kan du spela

Nu ska vi på lottobricka.se visa dig hur stora system du kan spela, hur många lottorader de motsvarar och vad det skulle kosta om du spelar med insatsen 10 kr/spelfält.

  • System 8 – Ett system med 8 nummer, motsvarar 8 spelfält och kostar 80 kr.
  • System 9 – Ett system med 9 nummer, motsvarar 36 spelfält och kostar 360 kr.
  • System 10 – Ett system med 10 nummer, motsvarar 120 spelfält och kostar 1200 kr.
  • System 11 – Ett system med 11 nummer, motsvarar 330 spelfält och kostar 3300 kr.
  • System 12 – Ett system med 12 nummer, motsvarar 792 spelfält och kostar 7920 kr.

Andelsspel

Som du ser är stora lottosystem extremt dyra och därför är det sällan en ensam spelare spelar ett system som omfattar fler än 9 nummer, det är därför det är så många lottofantaster som spelar andelsspel. Det finns ofta andelar att köpa hos spelbutiken och det går till och med att spela andelsspel på nätet. Om du deltar i ett andelsspel som till exempel består av ett lottosystem med 10 nummer och systemet är uppdelat i 10 andelar betalar du bara 120 kr för din andel eftersom systemet kostar 1200 kr. Om spelsystemet skulle ge vinst får du såklart en tiondel av vinsten eftersom ni är 10 spelare som är med i andelsspelet.